Jurbarko skyriaus nariai pavargo nuo nesėkmių ir LiCS Vadovybės neveiklumo

Šiandien pavakare įvykusiame LiCS Jurbarko skyriaus susirinkime, iš maždaug 50 skyriaus narių dalyvavo 29 nariai. Skyriaus pirmininkas Ričardas Juška, trumpai apžvelgė skyriaus padėtį ir galimas tolimesnes perspektyvas. Buvo priminti buvę įvairių partijų atstovų pasiūlymai ir galimi jungimosi variantai Jurbarko savivaldybės lygyje.

Buvo paminėtas akivaizdus LiCS Partijos pirmininko ir Vadovybės nenoras daryti kokius nors teigiamus pokyčius, atnaujinant LiCS. Partijos narius galutinai demotyvavo Partijos vadovybės “tylėjimo” taktika ir nesugebėjimas telkti bendriems veiksmams ir pareikšti savo nuomonę aktualiais visuomenei klausimais.

Kaip vienas iš tokio neveiklumo įrodymų, buvo naudojamas teiginys, kad Jurbarko skyriaus nario ir LiCS pirmininko pavaduotojo Sauliaus Lapėno praktiškai visi siūlymai nuo praeitų metų pabaigos, iš esmės buvo ignoruojami ir nesulaukė palaikymo iš LICS Vadovybės, nieko iš esmės nebuvo daroma gerinant abipusę komunikaciją tarp LiCS Vadovybės, sekretoriato ir eilinių partijos narių, nebuvo skirta dėmesio įvairių akcijų organizavimui bei LiCS pozicijų aktualiais visuomenei klausimais viešinimui.

Ričardas Juška pasiūlė Jurbarko skyriaus nariams šiandien pat nutraukti narystę LiCS ir užpildžius anketas, stoti į Liberalų Sąjūdžio gretas.

Savo pasisakyme dar kartą priminiau argumentus, kodėl to nereikėtų daryti ir pareiškiau, kad nesiruošiu šiandien arba rytoj ką nors pasirašinėti. Laikausi nuostatos, kad negalima išsižadėti idėjų, vardan trumpalaikės naudos ar politinių išskaičiavimų ir principines vertybes būtina ginti iki galo, jei norim būti laisvi ir nepriklausomi savo apsiprendimuose. „Tik tas vertas laisvės, kuris kasdien už tai kovoja“ – teigia J.W.Gėtė ir tai turėtų būti mums ne tuščiai skambantys žodžiai.
Tikiuosi artimiausiu metu LiCS sekretoriatas gavęs konkrečius pareiškimus išstojančių iš LiCS gretų ir patikslins likusių LiCS narių skaičių.

 

Tai pat žiūrėkite

„PARTIZANO RAUDA“ pagal Leonard Cohen atliekamą dainą „THE PARTISAN“

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną minint. Kai Jurbarko bardų klubo nariai paragino mane …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *