MENŲ FESTIVALIS „PILIES AIDAS” NESIBAIGĖ

Kai pamatai kūrybos džiaugsmą patiriančius žmones, turėjusius galimybę išreikšti save, savo požiūrį į aplinką, gyvenimą, galėjusius savo rankomis sukurti paveikslą, skulptūrą, molio lipdinį ar kūrinį iš metalo, pajunti, kad festivalio misija – žadinti kūrybingumą – buvo įgyvendinta. Tai kartu ir didžiausios vertės atlygis, kai matai įdėtų pastangų prasmę…

Tai būtų neįmanoma be bendraminčių žmonių pagalbos, kurie ne tik pagal savo pareigas, bet iš gilaus tikėjimo tokios misijos prasme, prisideda prie šio festivalio organizavimo. Gintaras Zareckas, Daura Giedraitienė, Darius Kalinauskas, Birutė Šneiderienė, Vladas Vainauskis – tai žmonės kuriems dalyvavusi publika pelnytai dėkoja ir tikisi, kad tokio festivalio tradicija bus tęsiama. Jurbarko rajono savivaldybės, Vilniaus dailės akademijos ir Kultūros rėmimo fondo parama buvo reikšmingi elementai tokio festivalio surengimui.

Neįkainojamą pagalbą festivaliui suteikė savanoriai, be jokio atlygio rūpinęsi atvykstančiais į festivalį dalyviais ir žiūrovais, spręsdami visus organizacinius rūpesčius.

Na ir dar viena labai didelė padėka nuo mūsų visų organizatorių yra Pilies kaimo gyventojams už pakantumą neiprastai dideliam garsui net ir nakties metu, už toleranciją atvykusių žmonių automobilių spūstims ir sukeltiems laikiniems nepatogumams.

Ar pasisekė festivalis, geriausiai atsako dalyvių, žiūrovų ir klausytojų padėkos renginių metu ir Facebook socialiniame tinkle. Šį festivalį viešinantį puslapį vartė keli tūkstančiai žmonių ir reiškė savo susižavėjimą bei padėkas. Manau, kad apie festivalio sėkmę galima buvo spręsti ir iš nuovargio paženklintų, bet laimingų organizatorių veidų. Kai matai savo darbo rezultatą, tenkinantį dalyvių ir publikos lūkesčius jautiesi kupinas jėgų ateičiai…

Nematau priežąsčių kodėl negalėtų įvykti sekantys festivaliai. Poreikis tokiems festivaliams akivaizdus ir visi prisidėję prie šio festivalio surengimo mato ilgalaikę perspektyvą bei abipusę naudą. Jurbarko rajono savivaldybė suinteresuota atvykstančių turistų skaičiaus didinimu, Vilniaus dailės akademija suinteresuota tokių renginių pagalba viešinti savo akademinio jaunimo pasiekimus ir generuoti papildomas pajamas Panemunės pilies infrastruktūros išlaikymui. Tikimės iki šių metų pabaigos įvyks pilies operatoriaus konkursas ir bus su kuo spręsti jau penktojo menų festivalio „PILIES AIDAS“ surengimo detales.

Esminė naujiena jau sekančiame festivalyje, gali tapti organizatorių vystoma idėja į festivalio pasirengimą įtraukti Jurbarko krašto meno kolektyvus ir neformalias jaunimo organizacijas, klubus bei muzikuojančias grupes metų bėgyje surengiant tam tikras atrankas, kurių rezultate festivalyje dalyvautų geriausi iš geriausių. Tai suteiktų naują kokybę mūsų festivaliui ir taptų paskata tobulinti savo gebėjimus jaunimui jau metų bėgyje.

Prieš keletą metų Panemunės kaimo gyventojų bendruomenės susirinkime buvau įsipareigojęs imtis užgulusių šią vietovę problemų sprendimo, kad Panemunės kaime prie Panemunės pilies atsirastų daugiau parsmingos veiklos žmonėms norintiems čia dirbti ir gyventi. Gal tai jau vyksta?

Daugiau info: http://www.lrytas.lt/-13431172991341220376-panemun%C4%97s-pilyje-nuskamb%C4%97jo-pilies-aidas.htm

 

Tai pat žiūrėkite

Panemunės pilies kieme aidėjo meno garsai

Praėjusį savaitgalį Panemunės pilies kieme planuotam surengti šeštajam menų festivaliui „Pilies aidas” įvykti nesutrukdė nei …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *