Tik aktyvi visuomenės dalis išrenka valdžią vertą savęs

_sajudzio-suvaziavimas-wp_002217_2aPrisimenu džiaugsmingus šviesius veidus žmonių, kurie kartu su manimi dalyvavo Steigiamajame Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio suvažiavime 1988 metais. Pamenu tuos, kurie nuoširdžiai tikėjo, kad mes viską galim – užtikrinti Tėvynei geresnę ateitį, Lietuvos valstybei nepriklausomybę, o jos piliečiams sėkmę ir suklestėjimą.

Tuo metu atrodė, kad reikia tiek nedaug – išstudijuoti išsivysčiusių civilizuotų šalių naudingą patirtį ir ja pasinaudoti Lietuvos labui. Visiems žinoma, kad reali šalies nepriklausomybė priklauso nuo to, kiek stipri valstybės ekonomika, ar piliečiai gali realizuoti savo gebėjimus visuomenės naudai ir kaip efektyviai panaudojami mokesčių mokėtojų pinigai.

Ar taip sunku – išsiaiškinti ir panaudoti?

Tačiau norinčių mokytis, kai kam labai nesinorėjo. Kai kam daugiau rūpėjo Lietuvą paversti šalimi, kurioje būtų tenkinami tik nedidelės dalies „elito“ asmeniniai interesai. To pasekmėje buvo naikinamas smulkusis verslas, didėjo mokesčiai ir kainos, auganti apatija ir netikėjimas rytdiena vertė emigruoti šimtus tūkstančių Lietuvos piliečių, didėja gyventojų mirtingumas ir biudžetinių lėšų akivaizdžiai neefektyvus panaudojimas.

Tai toli gražu ne visos problemos. ES išgyvena ne itin gerą laikotarpį – finansinę krizę, migrantų antplūdžius, „Brexit“ pasekmes. Šiuo metu pats laikas būtų palaikyti mums naudingą ir net būtiną Lietuvai sąjungą, tačiau negalime, nes per ketvirtį amžiaus taip ir nesukūrėme ekonomiškai stiprios valstybės. O tai gresia dar gilesne krize.

Įvertinęs esamą situaciją ir neužmiršdamas Sąjūdžio siekių, pateikiau savo programą „Grąžinkime valdžią ir žemę Lietuvos piliečiams“. Ši programa remiasi naudinga Vakarų šalių – JAV ir Europos vystymosi patirtimi, kuria domėjausi ne vienerius metus.

Visai nesvarbu kokios partijos ar koalicijos valdys Lietuvą, tačiau situacija nesikeis į gerą, jei mano programa nebus realizuojama. Todėl aš kviečiu visas partijas ir sąjungas, piliečius detaliau susipažinti su mano programos „Grąžinkime valdžią ir žemę Lietuvos piliečiams“ teiginiais ir siekime realizuoti juos praktikoje.

            Gerbiami rinkėjai

            Dėkoju kiekvienam, kuriuos kaip ir mane, jaudina Lietuvos likimas; kiekvienam, kuris rado laiko perskaityti mano programą; kiekvienam, kuris atidavė savo balsą už šios programos „GRĄŽINKIME VALDŽIĄ IR ŽEMĘ LIETUVOS PILIEČIAMS“ įgyvendinimą. Jūs padarėte ką galėjote, Jūs atlikote pilietinę pareigą sąžiningai ir iki galo.

Dėkodamas už bendradarbiavimą kviečiu likti aktyviais.

Tik aktyvi visuomenės dalis išrenka valdžią vertą savęs.

            Visada su Jumis,

            Saulius Lapėnas

Tai pat žiūrėkite

UŽ KĄ BALSUOTI, O UŽ KĄ GALI BŪTI ITIN PAVOJINGA!

Už ką balsuoti?             Pastarosiomis dienomis šį klausimą man užduoda vis dažniau. Neturiu jokio noro …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *