Sveikinimai ir palinkėjimai abiturientams

DSC_2069Šiandien gauti brandos atestatai liudija ne tik kiekvienam iš jūsų suteiktų žinių lygį, bet ir Jūsų pasirengimą savarankiškai eiti gyvenimo keliu. Nebandysiu įtikinti, kad „jaunimui visi keliai į pasaulį praminti ir atviri“. Patys žinote ar bent nujaučiate, kad tuos kelius teks savo kojomis nueiti, o kur jų nėra, teks patiems juos ir nusitiesti. O ir klystkelių gali pasitaikyti…

Pasaulis kupinas galimybių, kurias neabejotinai norėsis išbandyti ir, kaip dabar madinga teigti, bandyti „surasti save“ ar „surasti savo pašaukimą“.

Linkiu neužtrukti per ilgai „savęs” ieškojimuose, nes tai gali būti tik tuščias laiko švaistymas, panašus į laukimą kepto karvelio delnuose. Gerokai produktyvesnis kelias galėtų būti siekis kurti save patį, tuo pačiu sukuriant savo ateitį. Tad linkiu produktyvių kūrybinių kančių ir apturėti nepakartojamą pasididžiavimo jausmą, matant savo darbo rezultatus.

Žmogui labai svarbu turėti tvirtą pagrindą po kojomis – ne didelius pinigus ar turtus – o žinias, pasitikėjimą savo jėgomis ir tikėjimą ateitimi. Kur bebūtumėte ką beveiktumėte, neužmirškit, kad čia Jūsų šaknys ir stiprybės šaltiniai – tėvai, artimieji, gimto krašto istorija ir su metų našta didėjanti atsakomybė už viso to puoselėjimą prieš būsimas kartas. Juk Jūs jau pilnamečiai ir brandos atestatus gavę Lietuvos Respublikos piliečiai.

Tai pat žiūrėkite

UŽ KĄ BALSUOTI, O UŽ KĄ GALI BŪTI ITIN PAVOJINGA!

Už ką balsuoti?             Pastarosiomis dienomis šį klausimą man užduoda vis dažniau. Neturiu jokio noro …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *