KODĖL DALYVAUSIU MERO RINKIMUOSE?

Tas kas nori pokyčių – juos ir daro, o kas nenori – teisinasi.

Nepriklausomai nuo valdžios pavadinimo ir lygmens (nuo savivaldybių iki ministerijų kabinetų), jei jos atstovai nebegirdi liaudies balso – gimsta diktatūra.

Dialogas – tradicinio liberalizmo bruožas ir pasiekimas. Ten kur vieni skaldo visuomenę į savus ir svetimus, į šeimininkus ir vergus, į turtingus ir vargšus – tikras liberalas stengiasi suvienyti aktyvias liaudies ir valstybės jėgas, bendram labui, harmoningos visuomenės vystymui ir nepriklausomos Lietuvos klestėjimui.

Nors ir toliau lieku nepartiniu tradiciniu liberalu, ir, priešingai nei buvo bandoma teigti vieno leidinio pranešime, nesu parašęs jokio pareiškimo stoti į kokią nors partiją, buvau pakviestas į 20 – ąjį Darbo partijos suvažiavimą.

Noriu atkreipti dėmesį  į itin svarbią ir gal ne visiems žinomą aplinkybę, kuri įtakojo mano sprendimus – Darbo partija priklauso „ALDE Party“ (The Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE) Party is the party for liberal democrat values in Europe ) susivienijimui, kuris jungia jėgas, ginančias Europoje liberalias ir demokratines vertybes ir tuo pačiu priklauso Liberalų internacionalo judėjimui.

Darbo partijos Jurbarko skyriaus nariai visuotiniame susirinkime vienbalsiai iškėlė mane kandidatu rinkimuose į Jurbarko rajono savivaldybės merus ir šis sprendimas buvo patvirtintas šio suvažiavimo metu. Tai buvo malonios ir įsimintinos akimirkos, nes nesijaučiau svetimas tarp esamų ir buvusių šios partijos vadovų, Seimo narių ir politikų, kurie nuoširdžiai sveikino mano pasirinkimą kandidatuoti į šį postą.

Darbo partija, patvirtindama mane kandidatu, nereikalavo tapti šios partijos nariu. Tai liudija tikrą pagarbą liberalioms vertybėms ir žmogaus laisvam apsisprendimui. Tai kartu ir paskata man pateisinti parodytą pasitikėjimą.

Įsiminė Viktoro Uspaskicho teiginiai apie būtinumą ne tik rinkiminėje kampanijoje bet ir kasdieniniuose darbuose bei poelgiuose būti nuoširdiems su žmonėmis, nes tik duodami – gausime, tik įsiklausydami į žmonių poreikius – būsime išgirsti ir palaikomi.

Esu įsitikinęs, kad ne meras valdo rajono savivaldybę, o žmonių palaikymas ir pritarimas mero veiksmams. Būtent nuo žmonių palaikymo didžia dalimi priklauso mero galimybės teikti konstruktyvius siūlymus ir juos įgyvendinti. Būtent nuo žmonių palaikymo ir prasideda reali savivalda.

O jei meras teigia, kad „savivaldybė neturi jokių galimybių skatinti investicijas“, tai toks meras Jurbarkui tikrai nereikalingas. Ko gero jis „geriausiai“ atitinka „nepriklausomo“ mero sąvoką, nes nuo  jo iš tiesų niekas nepriklauso. Gal galėtume sutaupyti ir, kaip tapo madinga mūsų savivaldybėje, sujungti su kokia nors bejėgiška struktūra (kaip nesenai buvo pasielgta su socialines paslaugas teikiančiomis įmonėmis) ir panaikinti jo pareigybę?

Labai patogu tapo savo neveiklumą grįsti, išgalvotais sunkumais. Kodėl išgalvotais?

Pirmiausia, tarptautinė patirtis liudija, kad yra daugybė sėkmės pavyzdžių savivaldybėse, pritraukiant investicijas ir sukuriant darbo vietas (apie šią savivaldybių prievolę ir galimybes parašyta nemažai knygų ir straipsnių).

O antra, jei meras iš tiesų mano, kad „savivaldybė neturi jokių galimybių skatinti investicijas“, tai kam jis meta 17 tūkst. Lt investicijų pritraukimo studijos parengimui? Kad jį įtikintų priešingai? Ar ne per didelė abejonių kaina? (Ypač glumina lengvabūdiškas požiūris į ES, kaip į „niekieno“, lėšas. Laikas būtų susivokti, kad mes Lietuva esame ES dalis ir tuščiai išeikvoti ES pinigai, bus sugražinti iš mūsų sumokamų mokesčių).

Tuo labiau, kad investicijų į Jurbarko kraštą priemonių skatinimo planas 2012 – 2020 metams buvo parengtas ir vieningai visų partijų esančių savivaldybės taryboje patvirtintas dar 2012 metų pradžioje, tačiau taip ir nesulaukė bent kiek rimtesnio mero dėmesio ir guli lentynoje.

Remdamasis tarptautine praktika ir kitų regionų patirtimi aš matau iki šio neišnaudojamas Jurbarko savivaldybės galimybes pritraukti investicijas, kurios ne tik puoštų mūsų aplinką, bet ir paskatintų kurti taip reikalingas darbo vietas.

Tas kas nori pokyčių – juos ir daro, o kas nenori – teisinasi. Mes pajėgūs padaryti pokyčius, naudingus visiems Jurbarko krašto gyventojams!

Tai pat žiūrėkite

KSS-SL RINKIMŲ Į LR SEIMĄ NAUJIENLAIŠKIS NR.2

KSS-SL rinkiminio sąrašo Nr.10 RINKIMŲ AGITACIJA sukurta rinkimų kampanijos dalyvio platinimui neatlygintinai.

Vienas komentaras

  1. Linkime sėkmės mero rinkimuose, balsuosime uz Jūsu idėjas ir Jus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *