FESTIVALIO „PILIES AIDAS 2014” PRADŽIOS AKIMIRKOS (I)

Kaip ir buvo numatyta programoje, menų festivalio „PILIES AIDAS 2014” atidarymas prasidėjo nuo fanfarų gausmo lygiai 12 valandą.

Festivalio atidaryme dalyvavęs Vilniaus akademijos rektorius sveikino festivalio dalyvius ir nuoširdžiai džiaugėsi festivalio tęsiamomis tradicijomis. Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė ir Skirsnemunės seniūnas Vladas Vainauskis. O visiems susirinkusiems sveikinimo šokį sušoko A.Sodeikos meno mokyklos šokėjos, vadovaujamos Kristės Donauskienės.

Festivalio „radijo studijos” vedančiosios Gabija ir Toma pakvietė susirinkusius į festivalį paklausyti ir pasižiūrėti pirmą kartą Panemunės pilyje koncertuojančių A.Sodeikos moksleivių koncerto.

 

 

 

 

Antano Sodeikos meno mokyklos auklėtinių ir mokytojų koncerte, girdėjome smuikininkų ansamblio (vadovė Vida Račkauskienė) atliekamus kūrinius: Džiovani Batista Vitali – ZOPPA, Romberg „Tykiai, kaip patekant saulei“, Rodrigez Tango „La Cumparsita“. Pianistė Toma Jovarauskaitė atliko B. Evans Džiazinę pjesę. Akordeonistas Žilvinas Pranaitis atliko kūrinį „Žalieji vandenys“, o po to kartu su mokytoja Jadvyga Žiemliauskiene sugrojo vokišką polką. Festivalio atrankoje dalyvavęs Ignas Juškevičius, fortepijonu sugrojo D. Aleksander kūrinį „Ledynų didybė“. Visus sužavėjo Kamilės Ambrutaitytės atliekamas Sigimanto Žentelio kūrinys „Agentas 007” po to kartu su Julija Pileckyte sugrota J. Štrauso „Polka Trik-Trak“. Koncerto pabaigoje žaviai skambėjo Benas Vaškevičius saksafonu atliekamas Sigimanto Žentelio kūrinys „Vasara su svingu“. O visą koncertą vainikavo Kristės Donauskienės vadovaujamos šokėjos.

 

 

Tai pat žiūrėkite

FESTIVALIO „PILIES AIDAS 2014” SVEČIAI IR LANKYTOJAI (II)

Na o į festivalį iš lėto rinkosi vis daugiau atvykstančių svečių ir dalyvių…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *