„PILIES AIDAS 2014“ PALYDĖJES VASARĄ, SVEIKINS RUDENĮ

                      Šiemet menų festivalis „Pilies aidas“ vyks rugpjūčio 30 dieną, Panemunės pilyje jau šeštą kartą savo istorijoje.  “Tai ne tik puiki proga kuriantiems žmonėms parodyti savo gebėjimus, skleisti talentus eilėms ir muzikai, bet ir galimybė atsisveikinus su vasara ir pasveikinti rudens pradžią.

Negavus planuoto finansavimo iš Kultūros rėmimo fondo ir kitų valstybinių institucijų, festivalio organizatoriai ėmėsi nelengvos užduoties – pratęsti šio festivalio rengimo tradicijas, vardan galimybės kūrybingiems žmonėms telktis draugėn ir puoselėti kūrybinį pradą savame Lietuvos krašte.

Rugpjūčio 30 dieną festivalis „Pilies aidas“ vyks tik vieną dieną, tačiau dalyvių lauks įdomi gausi dalyviais programa – parodos, bardų „akademinės valandos“ su arbatos gėrimo ceremonijomis o vakare bendras koncertas po pilies arkomis ir vakaronė iki pat aušros.

Festivalis puiki proga po vasaros sugrįžtančiam mūsų krašto žmonėms pabendrauti, atsipalaiduoti po vasaros darbų ir pasisemti gerų emocijų ir jėgų, kuriant Lietuvos ateitį.  

                     _______________________

Menų festivalis “Pilies aidas” pradėtas rengti 2007 m. Festivalio centras – Vilniaus akademijai priklausanti rekosntruota Panemunės pilis, Jurbarko rajono savivaldybėje.

2013 metų gegužės menesio pradžioje Panemunės pilyje įvyko Vilniaus dailės akademijos surengtos Panemunės pilies vakarinio korpuso atidarymo iškilmės po  ilgai trukusių restauravimo ir renovavimo darbų.

Daugiau nei 400 metų skaičiuojanti Panemunės pilis, dar vadinama Gelgaudų arba Vytėnų pilimi, yra vienas žymiausių Lietuvos architektūros ir kultūros paminklų. Vengrų kilmės dvarininko Jonušo Eperješo 1604 m. pastatyta pilis yra ryškiausias renesansinės rezidencinės pilies pavyzdys Lietuvoje. Tai ne krašto gynybai skirta tvirtovė, o tipiška XVII a. didiko pilis su gynybiniais įrengimais, gyevnamaisiais ir ūkiniais pastatais. Manoma, kad pilį statė architektas Petras Nonhartas,

Daugiau informacijos:

Rasida Kalinauskienė,

menų festivalio „Pilies aidas 2013”

atstovė spaudai,

8 633 71505

info@jurbarkiskis.lt

www.piliesaidas.lt

www.jurbarkiskis.lt

 

Tai pat žiūrėkite

FESTIVALIO „PILIES AIDAS 2014” SVEČIAI IR LANKYTOJAI (II)

Na o į festivalį iš lėto rinkosi vis daugiau atvykstančių svečių ir dalyvių…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *