S.LAPĖNO TAURĘ IŠKOVOJO KOMANDA “ŽILINSKIS IR KO”

Ankstų rugsėjo 29 – osios šeštadienio rytą gausus būrys žiūrovų ir dalyvių patraukė Jurbarko prieplaukos link, kur vyko tradicinės dešimtosios gatvės krepšinio varžybos Sauliaus Lapėno taurei laimėti.

Varžybų atidaryme sveikinimo žodį tarė Seimo narys Saulius Lapėnas: “Džiugu, kad pranašautas lietus neišgasdino ir išdrįsote dalyvauti kasmetinėse tradicinėse gatvės krepšinio varžybose. Šiais metais jos jubiliejinės, 10-osios. Prieš dešimt metų pradėtos kasmetinės gatvės krepšinio varžybos vis populiarėja ir kasmet sulaukia daugiau komandų. Jų šiemet net 25. Linkiu visiems kuo geriausių rezultatų, smagaus bendravimo tarpusavyje ir dėkoju už jūsų visų dalyvavimą, kuris padeda puoselėti gatvės krepšinio tradicijas”.

Šventės iškilmingąją dalį pradėjo dūdų orkestras ir pratęsė Jurbarko sporto klubo “KUMITE” sportininkai parodę parodomąją karatė programą.

Visi, kurie atėjo į gatvės krepšinio varžybas dalyvauti, pažiūrėti ar pasirgti už vieną ar kitą komandą, galėjo paplaukioti Nemunu XIV – XV amžiuose naudotu vadinamu “kogg” laivų prototipiniu laivu „ARKA“.Pirmieji šiuo laivu, vilkini baltais kimono drabužiais “KUMITE” sportininkai. Vėliau tokią galimybę nemokamai paplaukioti Nemuno upe turėjo visos renginyje dalyvavusios komandos ir to pageidavę žiūrovai.

Krepšinio varžybose merginų grupėje pirmąją vietą laimėjo „Makiki” komanda: Živilė Gloveckaitė, Monika Solovjevaitė, Simona Reičiutė ir Rūta Gaidytė . Antrosiomis tapo merginos iš „Gimnazijos” komandos: Eglė Alminaitė, Lina Markuzaitė, Greta Bautrėnaitė.

Jaunuolių 15-18 m. amžiaus grupėje pirmosios vietos nugalėtojais tapo komandos „Mirę varikliai” nariai: Gabrielius Butkevičius, Tomas Martinkevičius, Stepanas Vlach. Antroji vieta atiteko “Kojotų” komandos nariams: Domui Juknevičiui, Mantui Uzniui ir Dangirdui Vinkšnaičiui. Trečiąją vietą laimėjo komanda “Argus”, kurią atstovavo: Vytenis Pinaitis, Marius Sprainaitis, Ignas Kolesnikovas.

Suaugusiųjų amžiaus tarpe pirmąją vietą užėmė ir iškovojo Sauliaus Lapėno taurę “Žilinskis ir Ko” komanda, kurioje žaidė Vytenis Zdornovas, Donatas Pocevičius, Donatas Urbonas, Virginijus Zaranka. Vaikinai pirmą kartą tapo Sauliaus Lapėno taurės laimėtojais, nes to atkakliai siekė, net šešerius metus iš eilės.

Visų kitų dalyvavusių komandų pasiekimus ir išsidėstymą turinyrinėje lentelėje galima pamatyti www.slapenas.lt puslapio kairėje pusėje nuorodoje: Jurbarko krašte, skiltyje: Gatvės krepšinis.

Į varžybas, kaip ir praėjusiais metais pabendrauti ir pasitikrinti savo rankos miklumą metant baudas į krepšį, buvo pakviestos 9 politinės partijos iš Jurbarko rajono: Darbo partija, Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos valstiečių liaudininkų partija, Naujoji sąjunga (socialliberalai), Partija “Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai), Pilietinės demokratijos partija, tėvynės sąjunga (konservatoriai), politiniai kaliniai ir tremtiniai, krikščioniškieji demokratai).  Deja, nė viena partija į varžybas neatvyko.

Visi nugalėtojai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis, diplomais ir medaliais, kuriuos įteikė LiCS Jurbarko skyriaus pirmininkas Ričardas Juška ir Seimo narys Saulius Lapėnas.

Renginyje žiūrovus pertraukų metu linksmino grupė iš Stakių „ALTANA”, grojo Algimanto Marcinkevičiaus vadovaujamas dūdų orkestras.

Nuoširdžiai dėkojame visiems rėmėjams, Jurbarko rajono laikraščiui „Mūsų laikas” ir visiems, kurie padeda bei prisideda prie kasmetinių gatvės krepšinio varžybų organizavimo Jurbarke.

Onutė Enčerienė

Seimo nario padėjėja-sekretorė

 

Tai pat žiūrėkite

XIV-osios GATVĖS KREPŠINIO VARŽYBOS S.LAPĖNO TAUREI LAIMĖTI

Šios gatvės krepšinio varžybos vyks jau keturioliktą kartą ir varžybų laikas šiais metais, kaip ir …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *