S. LAPĖNO TAURĖ ANTRĄ KARTĄ IŠKELIAVO Į RAUDONĘ

Aldona JUOZAITYTĖ

Ankstyvas rytas. Akis jau gano saulė – pabundu ir šypsausi! Visai nelaukėme lietaus ir – oras išties puikus! Jis žadino mūsų visų entuziazmą ir palaikė tonusą per visą dieną. Lekiu į būstinę. Čia imu atspausdintus diplomus, akreditacijas, registracijos popierius, prizus ir kt. ir liuoksiu link Nemuno – į aikštę! Jau šurmuliuoja organizatorių būrys – teisėjai, scenos „ūkvedžiai“, garso operatoriai, renginio vedėjai. Vėsoka, bet giedra danguje mus visus džiugina.

Krepšininkai renkasi pamažėl – ramūs ir tylūs, nusiteikę susirungti dėl Sauliaus Lapėno taurės. Dusliai dunksi kamuoliai po krepšiais – vaikinai apšyla prieš varžybas. Jurbarko rajono savivaldybės meras Ričardas Juška paskelbia varžybas atidarytas, organizacinio komiteto pirmininkas Remigijus Brazaitis sveikina krepšininkus atvykus į varžybas, glaustai supažindina su varžybų tvarka, taisyklėmis. Iš jų man labiausiai įstrigo teisinga iniciatyva (manyčiau, tai daugybės metų patirties vaisius) – už keiksmažodį skiriama nesportinė bauda, už antrą – komanda diskvalifikuojama. Rimtai skamba, bet dalyvaujantys vaikinai ir vyrai nenustemba – matyti, jiems tai ne naujiena.

Renginį „apšildo“ daugybė gracingai šokančių rausvai apsirengusių merginų – tai šokių ansamblis „Era“. Laidos vedėjai skelbia kas su kuo rungsis – ir taip prasideda varžybos. Perduodami į krepšius lekia kamuoliai, skamba muzika, aidi teisėjų švilpukai, girdėti palaikančių komandų draugų šūksniai ar plojimai. Renginio vedėjai Arnas,  Mantas ir Tadas (teatro studija „Vaivorykštė“) informuoja, kas vyksta. Arnas paragina žiūrovus ir dalyvius ateiti paragauti Raudonės bendruomenės centro kepamų margablynių. Vėliau, varžybų pabaigoje koncertuoja projektas „ŠarkA“. Savanorės Justė ir Marija jau rašo vardus ir pavardes į diplomus…

Po finalinių varžybų iškilmingai apdovanojami žaidėjai. Meras Ričardas Juška, organizacinio komiteto pirmininkas Remigijus Brazaitis ir varžybų iniciatorius Saulius Lapėnas sveikina nugalėtojus: teikia medalius, diplomus, prizus. 3-ąją vietą „Suaugusių“ grupėje iškovoja komanda smagiu pavadinimu – „Parduodu kedus“ (9:9 nugalėję atkaklioje kovoje „Liberalus”). 2-ąją vietą pasiglemžia „Be pavadinimo“, 1-oji vieta keliauja į Raudonės vaikinų grupės rankas (taškų skirtumas 15:3). Saulius taria, kad Taurė su visam pasilieka Raudonėje – vaikinai ją laimėjo antrus metus iš eilės. Tiesa, Raudonę atstovavo net dvi komandos – „Suaugusių“ ir „15-18 m. vaikinų” grupėse.

Na, o „15-18 metų vaikinų“ grupėje pirmąją vietą taip pat iškovoja „Raudonė“, taškų skirtumu 7:4 įveikę antrąją vietą užėmusią komandą „Kosmonautai“. Paguodos prizas skiriamas moksleivių komandai, kuri norėjo žaisti suaugusių grupėje, nepretenduodami į prizus – tai „JSC“ jaunuoliai.

Po varžybų pakili nuotaika skendi ore, tvarkomės popietės saulėje tol, kol aikštė vėl palieka tuščia, tvarkinga ir tyki… iki jubiliejinių XV-ųjų varžybų kitais metais.

Pastebėjimas. Šventė vyko dalyje automobilių stovėjimo aikštelės, nes buvo nuspręsta, kad ši vieta geresnė negu tradiciškai uždaromos kelių gatvių atkarpos. Buvo gautas leidimas iš Jurbarko miesto Seniūnijos kaip ir praeitų varžybų metu. Perkeldami renginį į aikštelę šalia turgavietės tikėjomės gyventojų ir turgavietės prekiautojų supratimo už laikinai sukeltus nepatogumus.

 

Tai pat žiūrėkite

XIV-osios GATVĖS KREPŠINIO VARŽYBOS S.LAPĖNO TAUREI LAIMĖTI

Šios gatvės krepšinio varžybos vyks jau keturioliktą kartą ir varžybų laikas šiais metais, kaip ir …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *